Zsanett-ügy: perdöntő lehet a vendéghaj?

Infostart
2007. július 3. 17:36
Hiába ígérte az ügyészség legkésőbb keddre a nyomozás lezárását a Múzeum körúton május 4-én igazoltatott és a gyanú szerint rendőrök által megerőszakolt lány ügyében; védőjének indítványaira meghosszabbítják a nyomozást.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az Index információit megerősítve közölte: új bizonyítási indítvány érkezett a Fővárosi Főügyészséghez.

Az iratban az szerepel, hogy vizsgálják meg a lány vendéghaját is. Tuza Péter ügyvéd azt mondta: a lány az ominózus estén póthajat viselt, amelyet egy héttel később levetett, mert a jogi képviselő szerint, nem gondolta, hogy jelentősége lehet az ügyben.

Az ügyvéd most azt szeretné, hogy a póthaj mintáit vessék össze a rendőrautóban talált hajmaradványokkal, így szerinte bebizonyosodhatna: a lány a rendőrök vallomásával szemben ült a járőr kocsiban.

A lány jogi képviselője a múlt héten másik DNS-szakértő kirendelését kérte, mert az ország hat hemogenetikai szakértője közül az egyik szerint a vizsgálati módszer aggályokat vet fel.

Az ügyvéd által felkért szakértő szerint a szakvéleményben leírt és alkalmazott vizsgálati módszerek nem alkalmasak arra, hogy a feltett kérdésekre teljes körűen és kielégítően választ adjanak.