Belga borturistákat vár Magyarország

Infostart
2007. június 28. 10:37
Belgiumból remél turistákat a Magyar Turizmus Zrt. A társaság kezdeményezésére három hónapon át, a magyar borvidékek mutatkoznak be egy turisztikai televíziós csatornán. A turisztikai szervezők szerint ez akár évente 200 ezer belga turistát is Magyarországra csábíthat.

A három legnagyobb belga utazásszervező tulajdonában lévő turisztikai csatorna októberben heti hat napon keresztül a balatoni és különösen a badacsonyi borokat és borvidékeket mutatja be a nézőknek, főműsoridőben. Októberben Villány és más dunántúli borvidékek lesznek terítéken, decemberben pedig Eger és Tokaj mutatkozik be.

Urbányi Péter, a Magyar Turizmus Zrt. belgiumi külképviseletének vezetője az InfoRádióban elmondta: a csatornát naponta csaknem 1,4 millió ember nézi.

Szerinte bár jelenleg nem sok belga érkezik Magyarországra, számuk évről évre 4-10 százalékkal emelkedik, a kampány hatására pedig akár 200 ezerre is duzzadhat.

Az adások régiónként 8 ezer euróba kerülnek, emellett a forgatás költségét kell még állni. Ezek nagy részét azonban szponzorok, döntően a helyi vendéglátók, borászok és önkormányzatok állják.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást