Valótlan adatok a szocialista politikus honlapján?

Infostart
2007. június 27. 05:55
Nincs doktori végzettsége Dobolyi Alexandra szocialista Európai Parlamenti képviselőnek. A hvg.hu internetes portálnak a politikus megerősítette, hogy még nem fejezte be doktori tanulmányait, de azt nem tudta megmondani, hogy saját honlapján miért szerepel mégis a tudományos cím.

A hvg.hu szerint több ellentmondás is szerepel a képviselő életrajzában feltüntetett tanulmányokra vonatkozó adatok és a portál által megkérdezett iskolák tájékoztatása között is.

Így nem tudni például pontosan, hogy a politikus mikor és milyen szakon tanult a Pécsi Tudományegyetemen, a Külkereskedelmi Főiskolán, valamint az ELTÉ-n.

Az internetes lap szerint ugyancsak téves Dobolyi Alexandra azon állítása is, hogy ő a szocialista Európai Parlamenti képviselőcsoport helyettes vezetője.

A politikus a hvg.hu-nak elismerte, hogy a honlapján írt állítással ellentétben nem ő, hanem Fazakas Szabolcs az MSZP-delegáció második embere.

Az is valótlan állítás a portál írása szerint, hogy a képviselő saját weboldalán magát a külügyi bizottság tagjaként jelöli, miközben annak egyelőre csak póttagja.