A Fidesz ismét benyújtja a kérdéseit

InfoRádió / MTI
2007. június 26. 18:31
A Fidesz jogi kabinetje a napokban kidolgozza a korábban jóváhagyott három népszavazási kezdeményezés ismételt benyújtásáról szóló beadványt.

A Fidesz jogi kabinetje a napokban elkészíti az ismételt benyújtásról szóló beadványokat, amelyet július 9-e után lehet beterjeszteni az Országos Választási Bizottság (OVB) elé, hiszen amíg tart a gyűjtési határidő, addig nem lehet ugyanolyan kezdeményezést tenni - mondta Répássy Róbert kabinetvezető.

A Fidesz jogi kabinetjének vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: annak függvényében lehet eldönteni, mikor érdemes benyújtani ismét az első három kérdést, ha már tudják, hogy a másik három kezdeményezést hitelesítő hétfői OVB-határozatot megtámadja-e valaki az Alkotmánybíróságnál.

Meg kell várni a 15 napos jogorvoslati idő leteltét, július 10-ét, és ez után lehet dönteni az ismételt benyújtásról - tette hozzá Répássy Róbert.

Az OVB hétfői ülésén - korábbi álláspontját felülbírálva - hitelesítette a Fidesz és a KDNP közös népszavazási kezdeményezésének további három kérdésében, a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése érdekében született aláírásgyűjtő íveket.