Gimnázium nélkül marad a Nagy László Gimnázium

Infostart
2007. június 25. 11:16
A 19 szakiskola tavaszi összevonása után újabb középiskola szűnik meg Budapesten: a pesterzsébeti Nagy László Gimnázium és Általános Iskola. Az intézmény igazgatóhelyettese az InfoRádiónak elmondta: a döntést várhatóan megtámadják a bíróságon, ugyanakkor nem nagyon látnak kiutat a helyzetből.

Varga László közölte: a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának döntése után az iskola nem indíthat a 2008-2009-es tanévtől 8 évfolyamos gimnáziumot, és a 9. évfolyamra sem iskolázhatnak be gyerekeket.

A főváros azt tervezi, hogy az intézményt átadja a XX. Kerületnek, ami azzal járhat, hogy megszűnik, mivel a kerület anyagi és szakmai megfontolásokból nem akarja fenntartani a középiskolát - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Varga László kitért arra is, hogy a fővárosnak egyeztetnie kellett volna a tanárokkal, a szülőkkel és diákönkormányzatával. Ezt nem tette meg, ezért az iskola valószínűleg bírósághoz fordul.

Az igazgatóhelyettes ugyanakkor nem lát kiutat az intézmény számára, ha a XX. kerülethez kerül.

"Van elég gimnázium"

Az oktatási ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta: vélhetően átadják a kerületnek az intézményt mint általános iskolát, a gimnázium kifutó jelleggel megszűnik, vagyis középiskolába már nem vesznek fel tanulókat.

Horváth Csaba hangsúlyozta: a fővárosban van ötven gimnázium, ezek átvehetik a feladatot.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Varga László, a Nagy Lászó Gimnázium igazgatóhelyettese
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Horváth Csaba oktatási fõpolgármester-helyettes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást