Zavargások: az új jelentés nyilvánosságra hozását követelik

Infostart
2007. június 22. 15:29
Nyílt levélben követeli az őszi eseményekkel kapcsolatos vizsgálatok nyilvánosságra hozását a rendőri vezetőktől és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától a Civil Jogász Fórum. A szervezet vezetője az InfoRádiónak elmondta: értesüléseik szerint a rendőrségen és a büntetés-végrehajtás parancsnokságán is kész vannak már a jelentések az őszi budapesti tüntetésekhez kapcsolódó rendőri fellépésről és a fogdákban, börtönökben történt eseményekről.

Morvai Krisztina közölte: a Civil Jogász Fórum nyílt levelet írt az új rendőri vezetőknek, valamint az igazságügyi és rendészeti miniszternek, és elküldték nekik a szervezet által elkészített jelentés tiszteletpéldányát.

Információink szerint elkészült az a vizsgálati jelentés, amely a szeptember 19. és 21. közötti, valamint az október 23-i tömeges rendőri brutalitásokat vizsgálja, megállapítja a súlyos jogsértéseket, és megnevezi az egyéni felelősöket, és a kormány felelősségét is tisztázza - tette hozzá a Civil Jogász Fórum vezetője.

A fórum a jelentés nyilvánosságra hozását kéri a rendőri vezetőktől és Csere Lászlótól, a büntetésvégrehajtás országos parancsnokától.

A jogász fórum által megszólított harmadik csoportot az országgyűlési képviselők jelentik, akik megkapták a testület jelentését, és egy dvd-t, amely 3 órás felvételén áldozatok beszélnek, illetve a rendőri brutalitás látható.

Megkérdeztük tőlük, hogyan látják a szeptember-októberi eseményeket, mit tettek mint képviselők az igazság kiderítéséért, és azért, hogy ne legyen többé tömeges jogsértés - fejtette ki Morvai Krisztina.

Szerző: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást