Újabb hatalmas vihar közelít Magyarország felé

Infostart
2007. június 22. 12:24
A csütörtökihez hasonlóan péntek este is erős szélre és néhol felhőszakadásra lehet számítani Budapesten - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István szerint a vihar ismét gyorsan elvonul, a hétvégén már megint kánikulára lehet számítani, komolyabb lehűlés csak keddtől várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint változatos lesz a pénteki időjárás. Délután még inkább a napsütés dominál majd, aztán már-már menetrendszerűen nyugat felől egy hidegfront éri el a fővárost és térségét.

Emiatt este 7 órától már nagy valószínűséggel erős felhősödésre kell számítani, zápor, zivatar előfordulhat, sőt, gócokban jégeső, felhőszakadás is lehet - tette hozzá Bozóki István.

Azt nehéz megmondani, hogy a csütörtökihez hasonló viharra kell-e számítani - mondta a meteorológus, de egy-egy gócpontban előfordulhat. A hőmérséklet 7-10 fokot esik az este folyamán.

Ez a front azonban - hasonlóan a csütörtökihez - amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik is és szombaton a fővárosban és környékén már ismét napsütés várható, legfeljebb futó zápor lehet, a szél viszont megmarad.

Késő este 25-26, hajnalra 17-18 fok várható, szombat délután pedig 28 fok várható.

A Balatonnál az élénk, erős szél miatt ajánlott a viharjelzéseket az átlagosnál is fokozottabban figyelni - tanácsolta Bozóki István, aki elmondta: a tó hőmérséklete 25 fok körüli.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint jövő héten hétfőn 33-35 fok lehet, de kedden megint lehűlésre kell számítani.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást