Újabb fideszes diagnózis Gyurcsány állapotáról

InfoRádió / MTI
2007. június 22. 15:41
Gyurcsány Ferenc harcot hirdetett a népszavazás ellen, az ellen, hogy az emberek demokratikus körülmények között élhessenek jogaikkal - mondta a Fidesz alelnöke.

Ez két dolgot jelenthet: egyrészt nem demokrata és nem kívánja betartani a demokrácia alkotmányos követelményeit. Másrészt megint egy érzelmi kitörésnek voltunk a tanúi, ahol a miniszterelnök nem volt képes uralkodni érzelmein, indulatain, ismét gyenge idegzetről téve tanúbizonyságot - fogalmazott Varga Mihály.

A fideszes politikus arra reagált, hogy a miniszterelnök a European Policy Centre politikai elemző intézet meghívására tartott előadásában azt mondta: a referendumot a reformok támogatására tartaná helyesnek, a mostani beadványok célja azonban a reformok leállítása.

Gyurcsány Ferenc közölte: harcolni fog, hogy ez a népszavazás ne legyen sikeres, de eredményét, a népakaratot a kormány a törvényeknek megfelelően tiszteletben tartja.

A Fidesz alelnöke szerint ha Gyurcsány Ferenc nem képes változtatni magatartásán, akkor változtatnia kell jogállásán, azaz el kell gondolkodnia azon, képes-e még ebben a helyzetben az alkotmányt tiszteletben tartva garantálni, hogy az emberek éljenek alkotmányos jogaikkal.

A Fidesz szerint a népszavazással az emberek visszakapják az alkotmányos jogokat, a szabad döntéshez való jogukat, amitől Varga Mihály szerint a tavalyi országgyűlési választásokon a szocialisták és Gyurcsány Ferenc megfosztotta őket.

A népszavazással az emberek véleményt mondhatnak azokról a döntésekről, amelyeknek az elmúlt hetekben, hónapokban lehettek tanúi - tette hozzá. Hozzátette: a kormány minden nemtelen eszközzel akadályozza, hogy az emberek élhessenek ezzel a jogukkal, "még a népszavazás kiírását is gátolja Gyurcsány Ferenc".

Daróczi Dávid kormányszóvivő a Fidesz politikusának kijelentésére reagálva közölte: Varga Mihály idáig politikusként is kínosan ügyelt szakmai tekintélyére, "sajnos ő is beállt a sorba", és a szakmai érvek kifogytával átvette "főnökei alpári stílusát".

"Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz képviselőinek mostantól mindig mindenről ugyanaz jut eszébe, és agymosáson estek át" - tette hozzá a kormányszóvivő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást