Elgáncsolták Demszky bizalmasának cégalapítását

Infostart
2007. június 22. 20:29
Tiltakozik a fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága, hogy az egyetértése nélkül alapít a főváros céget a budapesti filmforgatások engedélyeztetésére. Bőhm András, a testület elnöke elmondta, hogy a képviselők már egyszer megakadályozták egy hasonló cég gründolását. Akkor is, most is Demszky Gábor legbizalmasabb tanácsadója állt a háttérben.

Két határozatot fogadott el a kulturális bizottság. Egyrészt igénylik, hogy élhessenek a jogszabály szerint adott hozzájárulási joggal.

Másrészt felkérik a főpolgármestert és a gazdasági bizottság elnökét: gondoskodjanak róla, hogy addig ne kezdődjön meg a cégbírósági eljárás, amíg a kulturális bizottság nem döntött az ügyben - mondta az InfoRádiónak Bőhm András.

A fővárosi önkormányzat kulturális bizottságnak elnöke közölte: a tervezett közhasznú társaság kezelné azokat a kérelmeket, amelyeket a filmgyártók Budapest közterületeinek használatára adtak be, és közvetítené az egyeztetési eljárásokat.

A főváros több frakciója egyszer már megakadályozta, hogy hasonló céllal Filmcity Kht. néven gazdasági társaság alakuljon.

Bőhm András elmondta: úgy tűnik, csak a név változott, az új cég azonban ugyanazokat a tevékenységeket folytatná, mint a korábbi.

A kulturális bizottság elnöke hozzáfűzte: nem találgatnak arról, vajon mekkora haszna lenne az üzleti vállalkozásnak. Éppen azt kérik, hogy a kérdést az alapító iratok birtokában tárgyalhassák meg.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást