Egyharmadával kevesebb pénz jut a gyerekek táboroztatására

Infostart
2007. június 21. 14:37
Idén nyáron mintegy harmadával kevesebb állami pénz jut a gyerekek táboroztatására. Aki sikeres pályázatot szeretne, annak érdemes prevenciós és kulturális programokon törnie a fejét, akkor ugyanis nagyobb eséllyel pályáznak a szociális tárca által felajánlott forrásokra.

Idén 25-30 százalékkal kevesebb állami támogatás jut a gyermekek táboroztatásának, hasznos szabadidő eltöltésének segítésére - mondta el az InfoRádióban a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ifjúsági osztályának vezetője.

Zánkán például tavaly 700 hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermeket tudtak ingyenesen fogadni, idén csak 500-at.

A táborszervezők egy 70 millió forintos támogatási keretre pályázhatnak, a fesztivál és rendezvényszervezők pedig 130 millió forintos pályázati pénzen osztozkodhatnak idén - közölte Tóth László.
Az osztályvezető elmondta azt is, hogy főleg azok a táborok számíthatnak támogatásra, amelyekben aktív, tartalmas programokat kínálnak a gyermekeknek. Például kulturális vagy preventív tevékenységeket végeznek. Például a drogmegelőzést vagy a szexuális felvilágosítást tartják szem előtt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást