Alkatrészeiért loptak teherautót Győrött

InfoRádió / MTI
2007. június 21. 12:24
Lopással, orgazdasággal és csalás kísérletével gyanúsítanak egy hattagú társaságot, mert egy győri vállalkozótól elloptak egy teherkocsit, amelyet elbontottak és alkatrészeit eladták - mondta Reinhoffer Csaba alezredes, a győri rendőrkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A 3,5 millió forintos lopással a felbujtó korábbi munkaadóját akarta megleckéztetni elszámolási vitáik miatt.

Icsei Márta őrnagy beszámolt arról, hogy az autót egy fémeladással foglalkozó személlyel közösen szétbontották, és az alkatrészek eladásából 195 ezer forintos bevételt szereztek.

Ezután felhívták a teherautó tulajdonosát azzal, hogy visszakaphatja a járművet, ha 200 ezer forintot letesz egy Győr környéki község focipályája közelében egy traktorgumi alá.

A vállalkozó erről is tájékoztatta a rendőrséget. A győri kapitányság munkatársai a megadott időpontban sportruhában dekázgattak a focipályán, és látták, amint egy kerékpáros nő a traktorgumi alól kivette a borítékot.

Õt és társait, akik a környéket biztosították, a helyszínen elfogták - mondta a sajtótájékoztatón Laukó Bálint főhadnagy.

A jelentős értékre elkövetett lopás öt évig, az orgazdaság ugyancsak öt évig terjedő szabadságvesztéssel, a csalás kísérlete három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és a felbujtó is kaphat akár öt évet is.