Óriási kereslet: egyre többen vesznek klímaberendezést

Infostart
2007. június 20. 13:02
Az InfoRádió által megkérdezett elektronikai kiskereskedelmi áruházláncnál a tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal megemelkedett a légkondicionáló berendezések értékesítése. Balogh Péter koncepciómenedzser elmondta: még mindig népszerűek a ventillátorok.

Már tavasszal megkezdődött a klímavásárlási szezon, de amióta tart a forróság, a forgalom megtöbbszöröződött - mondta az InfoRádió által megkérdezett elektronikai kiskereskedelmi áruházlánc munkatársa.

Balogh Péter hozzátette: a klímaberendezések szezonális terméknek számítanak, míg télen szinte egyáltalán nem keresik, addig nyáron naponta akár száznál is többet vásárolnak belőle.

A koncepciómenedzser közölte: az elmúlt évekhez képest körülbelül 30 százalékkal növekedett az áruházlánc forgalma a klímaberendezések, de nem csökkent a ventillátorok népszerűsége sem.

Klímaberendezéseket itt általában magánszemélyek vásárolnak: az áruházlánc üzleteiben 2 és 7 kilowatt fogyasztású légkondicionálókat árulnak, amelyek elsősorban lakások hűtésére valók.

Balogh Péter szerint az csupán a klímaszerelőknek jobb, ha a vásárlók tőlük szerzik be a berendezést, azt azonban a fogyasztóknak kell átgondolniuk, hogy az áruházaknál vagy a szakembereknél tudják jobban érvényesíteni az esetleges garanciaigényüket.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást