Zsanett nem tudta egyértelműen azonosítani támadóját?

Infostart
2007. június 18. 13:23
Nem állította egyértelműen a szembesítéskor a sértett, hogy a korábban erőszakoskodóként felismert rendőr követte-e el az erőszakot, "mert háttal volt neki" - mondta el a Múzeum körúti erőszakolás egyik vádlottjának ügyévdje.

Az Ügyészségi Nyomozó Hivatal Belgrád rakparti épületébe szállították hétfő kora reggel azokat a rendőröket, akiket egy fiatal nő azzal vádolt meg, hogy megerőszakolták a Múzeum körúton - tudta meg az InfoRádió.

Soltészné Nagy Katalin, az egyik erőszakkal gyanúsított rendőr védője a távirati irodának délben azt mondta: három gyanúsítottal már megtörtént a szembesítés.

Az ügyvéd szerint a nő a szembesítéskor nem tudta egyértelműen állítani, hogy a korábban erőszakoskodóként felismert rendőr követte-e el az erőszakot, "mert háttal volt neki".

A sértett ugyanakkor azonosította a férfit, mint aki ott volt az igazoltatásnál.

Korábban a Fővárosi Főügyészség szóvivője a távirati irodának azt nyilatkozta, hogy hétfőn döntenek a rendőrökkel szembeni kényszerintézkedésekről. Morvai Attila szerint a szembesítés eredményét is figyelembe veszik a kényszerintézkedésről szóló döntés meghozatalakor.

Az öt gyanúsítottat május 19-én, az ügyészség indítványára helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A védők fellebbeztek, de a Fővárosi Bíróság elutasította a kérelmet, így a 30 napos határidő letelte, június 19-e előtt csak az ügyészség döntésével szabadulhatnak.

Ha az ügyészség továbbra is indokoltnak tartaná az előzetes letartóztatást, azt legkésőbb hétfőn indítványoznia kell.

A sértett E. Zsanett azért tett feljelentést, mert állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.