Vízosztás és estig nyitva tartó strandok a fővárosi kánikulában

Infostart
2007. június 18. 18:27
A hőség miatt megnyitják a fővárosi közkutakat, palackozott és zacskós vizet osztanak a város tizenkét pontján az autósoknak, és tovább tartanak nyitva a strandok is - határozott a Fővárosi Védelmi Bizottság.

A kánikulában igyunk sok vizet, ne töltsünk hosszú időt a napon, ha van rá mód, fürödjünk naponta többször is, és ne hagyjuk a gyerekeket az autóban - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság vezetője.

Benkovics Zoltán hozzátette: a nem légkondicionált lakásokban lakók látogassanak hűtött helyeket, például bevásárlóközpontokat.

Az eddig lezárt köztéri kutakat megnyitják, a fővárosi strandok pedig este kilencig tartanak nyitva - közölte a polgári védelem munkatársa.

Benkovics Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a fürdést a szökőkutakban jogszabály tiltja, emellett fokozottan fertőzésveszélyes is.

Tizenkét helyszínen - az útfelújítások közelében és azokon a pontokon, ahol gyakoriak a közlekedési dugók - június 19-től 23-ig folyamatosan palackozott ásványvizet és zacskózott ivóvizet osztanak majd a polgári védelem munkatársai - mondta a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság vezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást