Hamarosan kapható lesz a füstmentes e-cigaretta

Infostart
2007. június 15. 04:46
Hamarosan kapható lesz Magyarországon az e-cigaretta, amely a forgalmazó szerint kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos dohányzás. Dóczi Zsolt, az elektromos cigarettát forgalmazó cég médiamenedzsere elmondta: az e-cigaretta használatával a passzív dohányzás is megszűnik.

Az elektromos cigaretta egy akkumulátor segítségével a benne található nikotinoldatot hő és rezgés útján vízgőzzé alakítja át. Ebben a gőzben nincs kátrány, se szén-monoxid - mondta az InfoRádiónak az eszközt forgalmazó cég médiamenedzsere.

Dóczi Zsolt hozzáette: a cigaretta működési elve hasonló a hagyományoséhoz, így a dohányzás élménye is megegyezik az eredetivel.

Az elektromos cigarettából csak nikotin kerül a szervezetbe, kátrány nem, és megszűnik a passzív dohányzás, mert az eszköz nem füstöt, hanem gőzt bocsát ki.

Dóczi Zsolt hozzátette: az e-cigaretta használata egészségesebb, mint a hagyományos dohányzás, de senkinek sem javasolják, hogy nemdohányzóként rászokjon.

Háromféle elektromos cigaretta kerül majd forgalomba. A szivarméretű közel 20 ezer, a cigaretta méretű pedig csaknem 30 ezer forintba kerül majd, de piacra dobnak még egy úgynevezett miniszivart is.

Az elektromos cigarettában található nikotinkapszula ára, amely körülbelül három-öt doboz cigaretta nikotintartalmának felel meg, közel 800 forint lesz, így "egy doboznyi" elektronikus dohányzás 160 és 230 forint közötti összegbe kerül.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást