Napilapként olvashatjuk az evangéliumot

Infostart
2007. június 9. 08:58
A történelmi egyházak 2008-at a Biblia évének nyilvánították. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek az InfoRádióban elmondta: a szentírás kétezer éves múltja ellenére még mindig nyújt újdonságokat.

Jövőre a történelmi egyházak a Bibliában található embereszmény, a szentírásból kiolvasható életeszmény és vallási, világnézeti örökség terjesztését tűzték célul maguk elé.

Erdő Péter, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hangsúlyozta: a Bibliát olvasni kell, mert az az élet könyve. A hívők meggyőződése szerint megtalálható benne az Istentől kinyilatkoztatott tanítás öröksége.

Elmondta, hogy egyes evangéliumokat napilap formájában jelentetne meg az egyház jövőre, mert azok üzenete a kétezer éves koruk ellenére is hordoznak újdonságokat.

Egyeztetés a szociális törvényről

A bíboros a kormányzat illetékeseivel folytatott egyeztetéseikről szólva elmondta, hogy a legégetőbb kérdés számukra a szociális törvény módosításának előkészítése.

Mint mondta, a tárgyalások egyelőre a szociális otthonok kategóriákban sorolásáról, valamint a hozzájuk rendelt finanszírozásról szólnak, valamint arról, hogy milyen körülmények között lehet majd felvenni valakit egy otthonba.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást