Gyurcsány nem fordul vissza

Infostart
2007. június 9. 12:00
A kormányzati elképzelések következetes megvalósítását ígérte a miniszterelnök az elmúlt egy évet értékelő beszédében.

Gyurcsány Ferenc az MSZP Egyéves a kormány című budapesti nagygyűlésén a reformokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "szó sem lehet arról, hogy visszaforduljunk, sem megállni, sem lassítani nem kívánok és nem fogok".

A pártelnök hangsúlyozta: végig kell vinni a kormányzás kezdetén kialakított elképzeléseket.

A kormányfő kijelentette: a nemzet ereje a polgárok erejében van. A miniszterelnök szólt arról is, hogy szükség van a hátrányos helyzetben lévők támogatására a felsőoktatásban.

Gyurcsány Ferenc a kormányzás eddigi eredményei közül kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban mintegy 100 ezren jelentkeztek be a társadalombiztosításhoz.

A miniszterelnök sikerként könyvelte el, hogy a versenynek köszönhetően csökkent számos gyógyszer ára.

Gyurcsány Ferenc a vizitdíjról és a kórházi napidíjról kezdeményezett népszavazással összefüggésben azt mondta: lehet népszavazást tartani, de meg fogják nyerni, mert "bölcsebb lesz az ország".

Fidesz: a kormány alkalmatlan

A Fidesz alelnöke szerint az elmúlt egy év a kormány alkalmatlanságát bizonyította, ezért gazdasági és politikai fordulatra lenne szükség. Varga Mihály az InfoRádióban úgy fogalmazott: a kabinet kapkod, nincs végiggondolt, következetes koncepciója és világos programja.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a kormányzati intézkedések például az egészségügyben a szféra teljes elbizonytalanodását okozták, gazdasági értelemben pedig tízéves mélyponton van az ország.

 Varga Mihály szükségesnek nevezte, hogy az emberek népszavazáson mondhassák el véleményüket a kabinet elmúlt egy éves tevékenységéről.

A Fidesz alelnöke a miniszterelnök balatonőszödi beszédére utalva azt mondta: az elmúlt egy évben az ország Gyurcsány Ferenc hazugságainak árát fizette.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Varga Mihály Fidesz-alelnökkel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást