Kóka európai színvonalú szolgáltatásokat vár a MÁV-tól

InfoRádió / MTI
2007. június 8. 12:20
Európai színvonalú vasúti szolgáltatások bevezetését várja a MÁV önálló személyszállítási vállalatának júliusi megalakulásától a gazdasági és közlekedési miniszter. Ezt a tárca szóvivője közölte, miután Kóka János Koszorús László fideszes képviselővel, valamint a Magyar Vasúti Hivatal elnökével és a MÁV szakértőivel egyeztetett.

Ábrahám Gergely a megbeszélésről azt mondta: a találkozón az utasjogok biztosi posztjának létrehozása, valamint az internetes jegyértékesítés bevezetése is szóba került.

Hangsúlyozta: Kóka János üdvözölte a Fidesz együttműködési szándékát a jobb minőségű vasúti szolgáltatás létrehozása érdekében.

Az utasjogok egységes szabályozásáról a vasúti hivatal és a tárca szakértői további egyezetéseket tartanak, amelyre a Fidesz képviselőit is várják.

Kóka János a közelmúltban intézkedési tervet kért a MÁV és a vasúti hivatal vezetésétől, hogy július 1-jétől az új vasúti személyszállítási cég - a MávStart - megalakulásával egy időben az utasok számára javuljon a közlekedési szolgáltatások színvonala.