Két új Duna-híd vezetne az épülő városrészhez

Infostart
2007. május 31. 12:36
Mintegy százmilliárd forintba kerül a csepeli szigetcsúcson épülő új, 8-9 ezer lakásos városrész infrastruktúrája. Orosz Ferenc alpolgármester elmondta, hogy a spanyol ingatlanfejlesztő cég beszállna a többi között az új hidak építésének finanszírozásába, de a nemrég elkészült megosztási javaslat szerint az államra, a fővárosra és a kerületre is jutna költség.

Az érintettek jelenleg a terhek megosztásáról egyeztetnek: a beruházó átvállalna bizonyos költségeket, vannak azonban olyan fejlesztések, amelyekben az államnak, a fővárosnak is van feladata - mondta az InfoRádiónak Csepel polgármestere.

Orosz Ferenc hozzátette: hatalmas, százmilliárdos összegekről van szó, hiszen hidakat, utakat, felüljárókat kell építeni a területen.

A terv valójában egy új városrész építéséről szól, ahol a 8-9 ezer lakás mellett mindenféle közintézmény is megtalálható lesz "a templomtól a bankig, az étteremtől a színházig" - közölte az alpolgármester.

Ahhoz, hogy az új városrész életképes legyen, kulcsfontosságú két új híd megépítése. Ennek költségeiből is részt vállalna a beruházó - fűzte hozzá Orosz Ferenc.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást