Takács Albert hétfőn leteheti a miniszteri esküt

Infostart
2007. május 30. 16:47
Támogatták a kormánypártok Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter-jelölt kinevezését, akit az alkotmányügyi és a rendészeti bizottság is meghallgatott. A leköszönő ombudsman várhatóan hétfőn teszi le az esküt a Parlamentben.

Jó szeretnék vezényelni - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter jelölt a bizottsági meghallgatáson.

Takács Albert az alkotmányügyi és igazságügyi bizottsági meghallgatáson azt mondta: fontos feladatának tekinti a rendőrség és határőrség integrációját. Egy új alkotmány elfogadását azonban nem tartja időszerűnek. A gyülekezési törvény módosítását azonban támogatja.

Takács Albert a bizottsági ülésen bejelentette: megkezdik egy olyan jogszabály kidolgozását, amely lehetővé teszi, hogy a rendőrök a jelenlegi szabályok szerint mehessenek nyugdíjba.

A miniszter-jelölt ezt annak kapcsán mondta, hogy több ezer rendőr készül nyugdíjba a törvény változása miatt.

Arra fog törekedni, tette hozzá, hogy politika nyomás ne érje a rendőrséget. Ha pedig ez mégis előfordul, akkor nemet fog mondani.

Répássy Róbert, a bizottság fideszes alelnöke kijelentette : nem támogatják Takács Albert kinevezését mert a volt ombusman nem tud nemet mondani Gyurcsány Ferencnek és alkalmatlan a rendészeti feladatokra.

A rendészeti bizottság fideszes tagjai sem támogatták Takács Albert kinevezését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást