Gyurcsány szerint csak egy program létezik

InfoRádió / MTI
2007. május 19. 13:31
A reformok töretlen folytatását ígérte a miniszterelnök az MSZP országos választmányának budapesti ülésén.

Gyurcsány Ferenc a kormányzati munkát értékelő beszédében úgy fogalmazott: nehéz megváltoztatni az igazgatást, vagy az oktatási és az egészségügyi rendszert, de nem szabad elbizonytalanodni, mert csak egy program létezik: igazságosabbá kell tenni Magyarországot.

A szocialista pártelnök az egészségügyi átalakításokról szólva hangsúlyozta: meg kell szüntetni a kiváltságokat és az egyenlőtlenségeket; példaként említette, hogy a milliókat kereső sztárorvosok mellett a másik oldalon a havi 80 ezer forintért dolgozó nővérek és röntgenasszisztensek vannak.

Korábban Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a rendőrségbe vetett közbizalmat csak akkor lehet helyreállítani, ha távozik tisztségéből az országos és a budapesti rendőrfőkapitány.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az InfoRádióban azt mondta: a kormányfő még a hétvégén kezdeményezi Bene László és Gergényi Péter menesztését.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője félmegoldásnak tartja a bejelentést, és azt követelte, hogy Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter is azonnal távozzon posztjáról.