Bús: Megvan az egészségügyi reform első fővárosi áldozata

Infostart
2007. május 18. 12:35
A III. kerület fideszes polgármestere törvénytelennek minősítette a Margit Kórház működését, és az egészségügyi átalakítás első fővárosi áldozatának a kórház sebészetén elhunyt 70 éves beteget tartja. Bús Balázs az InfoRádiónak hozzátette: az Alkotmánybírósághoz és az ügyészséghez fordult az egészségügyi ellátórendszer átalakításának törvénytelenségei miatt.

Valószínűleg a Margit Kórház törvénytelenül működése miatt halt az intézmény sebészetén egy 70 éves beteg, aki az egészségügyi reform első budapesti áldozata - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs. A III. kerület fideszes polgármestere kifejtette: a tárca megszüntette a kórházban a sebészeti hátteret.

Az ÁNTSZ március 23-án olyan működési engedélyt adott ki politikai döntéshozók nyomására, amely törvénytelen, és a Margit Kórház jelenleg törvénytelenül működik - közölte a polgármester.

Bús Balázs kiemelte, hogy korábban megtámadta a működési engedélyt, pénteken pedig az Alkotmánybírósághoz és az ügyészséghez fordult az egészségügyi ellátórendszer átalakításának törvénytelensége miatt.

A főpolgármesternél kezdeményezi a fővárosi közgyűlés rendkívüli összehívását, hogy haladéktalanul orvosolni lehessen az egészségügyi problémákat, különben több ilyen sajnálatos eset is lesz - tette hozzá a Fidesz politikusa.

Bús Balázs szerint a döntéshozók alkotnak olyan helyzetet, amelyben az orvosok nem tudnak rendesen gyógyítani. Az egészségügyi miniszteré és a főpolgármesteré a felelősség - közölte a III. kerület polgármestere.

A főváros szerint politikai ügyet kreált a polgármester

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes az InfoRádió kérdésére közölte: a hatósági vizsgálat lezárultáig nem kíván reagálni a Margit Kórházban történtekre.

Horváth Csaba úgy fogalmazott: nem tartja ízlésesnek, hogy a III. kerületi polgármester politikai ügyet kreál egy esetleges szakmai hibából, és politikai tőkét kovácsol egy ember halálából.

Tasáry Ilona főosztályvezető elmondta, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kivizsgálja a Margit Kórházban elhunyt 70 éves beteg ügyét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást