Következménye lett az újságíró zaklatásának?

InfoRádió / MTI
2007. május 17. 12:49
Valóban távozott posztjáról és jelenleg betegszabadságát tölti a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik igazgatója - erősítette meg a nemzetbiztonsági szolgálatok illetékesére hivatkozva a Távirati Iroda a Magyar Hírlap értesülését.

A lap azt írta: a belső szabályok megszegése miatt távozott tisztségéből, és mielőbb nyugdíjba vonulna az az igazgató, aki felelős azért, hogy a Magyar Nemzet újságíróját otthonában keresték fel nemzetbiztonsági tisztek.

Az MTI-nek a forrás cáfolta, hogy a betegszabadságát töltő igazgató távozása és a feltárt szabálytalanság között összefüggés lenne.

A Magyar Nemzet című lap március 24-én írt arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai lakásán keresték fel egyik újságíróját, aki korábban kollégájával Lesencefalun, a kancelláriaminiszter építkezésén járt.

Az ügyben Szilvásy György és az NBH főigazgatója is vizsgálatot indított; ezek még nem fejeződtek be.

Galambos Lajos korábban azt mondta: a tisztek törvényesen végezték munkájukat, de az eljárás nem volt szakszerű, és több ponton megsértette a hivatal belső szabályzatát.

Fidesz: kormányzati káosz

A kormányzati káoszt, a működési zavarokat jól jelzi, hogy sajtóhírek szerint kirúgták a Nemzetbiztonsági Hivatalnak azt a vezetőjét, aki az újságírók zaklatásáért volt felelős - közölte a Fidesz helyettes szóvivője.

Nemrég az NBH és a kormányszóvivői iroda még egymással versengve bizonygatták az újságírókkal szembeni fellépés törvényességét, szakszerűségét - írta Cser-Palkovics András közleményében.

Hozzáteszi: "jó lenne, ha a kormányzat végre valóban felismerné, hogy a nemzet biztonsága kiemelkedően fontos ügy, ezzel nem lehet szórakozni, itt nem lehet kisszerű politikai játszmákat folytatni, önző gazdasági-politikai érdekeket érvényesíteni".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió tudósítása (Riporter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást