Hamarosan eltűnik a szemét Zuglóból

Infostart
2007. május 14. 20:27
Május végére eltakarítják a szemetet a zuglói parkokból - mondta az InfoRádiónak Pálffy Imre, a XIV. kerületi önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetője, miuátn az InfoRádió hallgatói jelezték, hogy a lomtalanítás után több parkban maradt elszórva háztartási és egyéb hulladék.

Annak ellenére, hogy a közterület-fenntartó cég mindenkit értesített arról, mit dobhat ki, a szemét között akad autóabroncs, de háztartási hulladék is, amit a szerződés szerint az FKF-nek nem kötelessége elvinni - mondta az InfoRádiónak a XIV. kerületi önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetője.

Pálffy Imre hozzátette: az emberek évtizedek óta nem vesznek tudomást a lomtalanítás szabályairól, arról, hogy mit és mikor lehet kitenni.

A széttúrt hulladékkupacokból a szél felkapja a könnyebb darabokat, amelyek beterítik a parkokat is, a takarítás pedig a kerület, vagy a kerület lakosságának feladata, attól függően, hogy fővárosi köztisztasági rendelet ezt hogyan szabályozza.

Egyebek mellett a lakótelepekhez tartozó zöld területek egy részét az önkormányzat tartja rendben, itt folyamatosan dolgoznak a kerület munkatársai, így az ott élők tudják, hogy mely részeket kell maguknak takarítaniuk - közölte Pálffy Imre.

A XIV. kerületi önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetője elmondta: a karbantartás folyatamos, és május végére biztosan eltűnik a lomtalanításból visszamaradt szemét a kerületben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást