A VII. kerület miatt bukhat az MSZP?

Infostart
2007. május 11. 07:02
A lakossági ellenérzések miatt meghiúsulhat az MSZP terve, hogy a VII. kerületi István utcában építsék fel új székházukat. Mióta kiderült, hogy az István utcában a szocialisták építkeznének, már többtucatnyi kifogás érkezett.

A lakossági ellenérzések miatt meghiúsulhat az MSZP terve, hogy a VII. kerületi István utcában építsék fel új székházukat - derül ki a Népszabadságból. Meghatározott nagyság feletti beruházásokról az önkormányzatnak hirdetményt kell közzétennie és közmeghallgatást kell tartania, ezen pedig a környéken élők előállhatnak panaszaikkal. Mióta kiderült, hogy az István utcában a szocialisták építkeznének, már többtucatnyi kifogás érkezett: ilyen például, hogy a tervezett épület az engedélyezett beépítési aránynál nagyobb területet foglalna el a telekből.

Múltja kísérti a Nemzetbiztonsági Hivatal szóvivőjét - írja a Magyar Nemzet. Vajda Péter 1946-ban lépett be a kommunista pártba, 56 évvel ezelőtt pedig az ÁVH-ba. 1956-ban részt vett harci akciókban, illetve a foglyok kihallgatásában - írja a lap a Magyar Narancs legfrissebb számára hivatkozva. Vajda Péter, a Népszabadság volt újságírója, belpolitikai rovatvezetője jogi lépésekre készül.

A PSZÁF figyelmeztetés szankcióban részesítette az Equitas egyik kisbefektetőjét, mivel az tavaly nyáron többször is egydarabos kötésekkel állította be a Konzum-részvények záróárát - írja a Napi Gazdaság.

Nyáron szabadságra mehetnek itthon a hivatalok, ha elkészül az a törvény, amely ügyintézési szünetet vezetne be a közintézményekben - adta hírül a Világgazdaság. Szetey Gábor kormányzati személyügyért felelős államtitkár ezt nem cáfolta, de jelezte: a törvény megalkotását csak fontolgatják, a részletek még hiányoznak.

A portfolio.hu Demján Sándorral készült interjújából megtudhatják, hogy a TriGranit elnöke szerint miért indul hanyatlásnak az ingatlanpiac Nyugat-Európában. Hogyan lehet az, hogy Budapest még Bukaresthez és Pozsonyhoz képest is erős lemaradásban van városfejlesztési szempontból?


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást