Közlekedési káosz várható a Baross térnél

Infostart
2007. május 8. 18:33
Csütörtökön kezdődnek el a 4-es metró Baross téri állomásépítését megelőző közműkiváltási munkák a Thököly út, a Hernád utca, a Garai utca és a Rottenbiller utca környékén. A DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a munkálatok várhatóan június 20-ig tartanak.

A 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása a Baross téren lesz. Bár tavaly nyáron is részben lezárták a teret az építkezések miatt, akkor a 3-as metróval való összeköttetést alakították ki az építők.

Idén azonban az állomást építik meg. A munka során a járdák és az útburkolatok felbontására, valamint félpályás útlezárásra kell számítani a Thököly út Baross térhez közel eső szakaszán és a Garai utcában a Hernád utca és a Rottenbiller utca között.

Horváth Éva közölte: május 20-tól két hónapon keresztül felszín alatti optikai kábelt fektetnek le a Fiumei úttól a Rákóczi utat keresztezve a Rottenbiller utcáig.

A szóvivő hozzátette: csak ezután kezdik meg az állomások építését, amelyek szerkezetkész állapotban 2009 végére készülnek el.

Horváth Éva szólt arról is, hogy május 14-én a pesti alsó rakpartot is lezárják a Fővám téri állomás építése miatt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást