Horváth Ágnes: "Ezt nagyon fontos döntésnek tartjuk"

Infostart
2007. május 8. 17:19
Elutasította a Fővárosi Bíróság azon kérelmeket, amelyek a kórházszerkezet átalakításához kapcsolódó közigazgatási határozat felfüggesztésére vonatkoztak - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A keresetek indokait 27 esetben nem találták megalapozottnak.

A Fővárosi Bíróság indoklását ismertetve Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azt mondta: a kórházi ellátási szerződések felfüggesztése veszélyeztetné a szolgáltatás biztonságát.

"Mivel a kórházak a szerződéseket aláírták, ezért nincs mit vitatni. A beadványokkal (melyekre, ne feledjük, gyakorlatilag központi minta készült) a kórházi átalakításokat akarták ellehetetleníteni. Ha a terv sikerült volna, akkor bizonytalanság, esetleges ellátási hiány alakulhatott volna ki. A bíróság döntésével elismerte a miniszteri határozatokat, elfogadta az azokban lévő indoklást és nem adott helyt a határozatok felfüggesztésének. Ezt követően természetesen folytatódik a jogi procedúra, de ezt nagyon fontos döntésnek tartjuk, amely megteremtheti a stabilizálás alapját. Ezzel ez a kórházi rendszer véglegessé várhat Magyarországon" - értékelte a döntést az egészségügyi miniszter.

A bírósági végzés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. Az egészségügyi tárcát egyébként 37 esetben perelték be, ebből 10 ügyben még nem született első fokon ítélet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást