Banki kárpótlás a túszdráma után

Infostart
2007. május 8. 09:35
Jobban vannak a pénteki túszdráma sérültjei, egyikük már elhagyhatta a kórházat. Az OTP bank fájdalomdíjjal kompenzálta a sérülteket.

Jó állapotban vannak a fővárosi Széna téri bankrablásban megsérült emberek: a kézsérült férfi még hétfőn távozott a Szent János Kórház traumatológiai osztályáról; a lábsérüléseket szenvedett nő azonban további műtétek előtt áll - mondta kezelőorvosuk.

Mivel nagy energiájú lövedék okozta a nő sérülését, ezért nem csupán egyszerű rutinműtétet kell elvégezni, az operáció utáni rehabilitáció pedig másfél évis is eltarthat.

A férfi pszichológus segítségét is kérte, a nő azonban ezt nem igényelte.

Fájdalomdíj


A bank vezérigazgató-helyettese hétfőn meglátogatta a sérülteket és ajándékcsomagot, valamint jelentős összegű fájdalomdíjat adott nekik. Pongrácz Antal elmondta: a bank belső vizsgálatot indított, hogy kiderítse, betartották-e a biztonsági szabályokat a banknál.

A vezérigazgató-helyettes kijelentette: az OTP a legfelkészültebb pénzintézetek egyike ma Magyarországon, biztonsági eszközeik pedig mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak védelmét szolgálják. Elmondta azt is, hogy a berendezéseket a jövőben is fejleszteni fogja a pénzintézet.

Pongrácz Antal hangsúlyozta azonban, hogy nincs olyan biztonsági fok, amely mellett ne fordulna elő a történtekhez hasonló. Beszámolt arról is, hogy az OTP Bank egészségpénztárának ügyvezető igazgatója minden áldozat számára segítséget nyújt, aki ezt igényli.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást