Gyurcsányt kritizálta Sólyom

Infostart
2007. április 28. 12:33
Itt az ideje, hogy a miniszterelnök eldöntse: Nagy Imre vagy Kádár János örökösének tekinti-e magát - nyilatkozta kanadai útjának ottawai állomásán Sólyom László köztársasági elnök.

A Magyar Nemzet azt írja: Sólyom László újabb kritikát fogalmazott meg Gyurcsány Ferenccel szemben.

A köztársasági elnök kanadai látogatásának ottawai állomásán azt nyilatkozta: nem szabad napirendre térni sem az '56-os események, sem a fél évvel ezelőtt történtek felett.

Sólyom László arra is kitért: nem látja Gyurcsány Ferenc válaszát arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök Kádár János, vagy Nagy Imre örökösének tekinti-e magát.

A köztársasági elnök emlékeztetett arra, hogy dönteni kell, a kettő közül mely történelmi személy örökösei vagyunk. Gyurcsány Ferenc ezt a kérdést az év elején vetette fel.

A Magyar Nemzetből kiderül, Sólyom László szerint büszkén kell vállalni Nagy Imre politikai, szellemi örökségét, így pedig éppen Kádárral szemben kell állást foglalni.

A legnépszerűbb civil alapítvány csaknem 700 millió forintból gazdálkodhat - írja a Népszabadság. A lap szerint a Gyermekrák Alapítvány messze a legtöbb bevételhez jut az egyszázalékos adófelajánlásokból. Annak, aki ad, fontos, hogy pénzét mire költik. De ezt egykönnyen nem tudja meg - ebben a tekintetben a Gyermekrák Alapítvány sem kivétel.

A szervezet honlapján a 2005. évi gazdálkodásról annyit lehet megtudni, hogy 160 millió forint támogatást folyósítottak, 180 millió forintot pedig félretettek egy rákos gyermekeket gyógyító kórház megépítésére. Az alapítvány működéséről szóló teljes pénzügyi beszámoló a Magyar Közlöny egyik mellékletében jelent meg.

A Népszabadság szerint az alapítvány honlapján nagy szerencsével ez is megtalálható. Ebből kiderül: az alapítvány jelentős összeget fordított saját működésére is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást