2012-es Eb: nyitómeccs Varsóban, döntő Kijevben

Infostart
2007. április 18. 13:24
Boldogságban úszik Ukrajna és Lengyelország is az UEFA döntését követően, mellyel az európai szövetség a közösen pályázó két országnak ítélte a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.

Viktor Juscsenko ukrán elnök üdvözölte az UEFA döntését. Az EB megrendezése szerinte nagyszerű lehetőség az ukránok és a lengyelek számára arra, hogy vendégül lássák a legjobb európai csapatokat, és felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg a szurkolókat világszerte.

Úgy véli, Ukrajna és Lengyelország képes arra, hogy magas színvonalú EB-t rendezzen, megmutassa a világnak a két ország szépségeit, történelmi nevezetességeit, a szláv vendéglátás és kultúra értékeit.

Nyitómeccs Varsóban, döntő Kijevben

Az ukrán hírportálok gyorshírben számoltak be a döntésről. Az ukranews.com című orosz nyelvű portál a pályázatra hivatkozva közölte azt is, hogy a 2012-es EB nyitómeccsét Varsóban, a döntőt pedig Kijevben rendezik majd.

A mérkőzések Kijev mellett Lvovban, Donyeckben és Dnyepropetrovszkban, illetve Varsóban, Wroclawban, Gdanskban és Poznanban lesznek.

Tartalék-helyszínként számításba veszik még Harkovot és Odesszát, illetve Krakkót és Chorzówot, ha nem készülne el minden létesítmény időre, vagy ha 16-ról 24-re emelnék az EB résztvevőinek létszámát.