Eörsi Mátyás az SZDSZ új frakcióvezetője

Infostart
2007. április 13. 10:34
Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja Eörsi Mátyást választotta meg új frakcióvezetőnek, helyettese pedig Gusztos Péter lesz. Eörsi Mátyás a reformok folytatását, látványos és lendületes parlamenti munkát ígért.

Elsöprő többséggel választották meg az SZDSZ parlamenti frakcióvezetőjévé Eörsi Mátyást - jelentette be a párt elnöke, Kóka János a képviselőcsoport ülését követő tájékoztatón.

Eörsi Mátyás a reformok folytatását, valamint látványos és lendületes parlamenti munkát ígért. Az SZDSZ-es politikus kiemelte: c

éljuk, hogy a kormányprogramot támogassák, de ha ez nem teljesen egyezik a kisebbik koalíciós párt céljaival, akkor a liberális párt programját helyezik előtérbe - tette hozzá az újdonsült frakcióvezető.

A korábbi frakcióvezető, Kuncze Gábor magasra tette a lécet, de megpróbál az elvárásoknak megfelelni - emelte ki Eörsi Mátyás, aki élete legnagyobb kihívásának nevezte az előtte álló feladatot.

A frakcióvezető-helyettessé választott Gusztos Péter hangsúlyozta: alapossággal és alázattal fog a poszton dolgozni.

Kóka János leszögezte: céljuk az, hogy a liberális programot minél több ember megismerhesse.

Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta, hogy még nem született döntés arról, ki lesz az egészségügyi miniszter. A posztra legmegfelelőbb személyt keresik, aki a reform legelkötelezettebb híve - mondta a pártelnök, majd hozzátette: várhatóan a jövő héten döntenek a tárcavezető személyéről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást