Búcsúztató demonstráció a megszűnő BM Kórháznál

Infostart
2007. április 12. 21:32
A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete úgy tudja, hogy bezár a BM Kórház, és bizonytalan az intézeteinek sorsa is, ezért pénteken délután két órakor búcsúztató demonstrációt tartanak a központi rendelőintézetnél.

Bezár a BM Kórház, és bizonytalan az intézeteinek sorsa is, ezért pénteken délután két órakor búcsúztató demonstrációt tart a Budakeszi úti központi rendelőintézetnél a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete.

A Belügyminisztérium kórházához csaknem 200 ezer rendőr, határőr, katasztrófavédelmi, vámhatósági dolgozók, az igazságügyi valamint az önkormányzati és területfejlesztési tárca munkatársai tartoztak. A szolgáltató feladatát az Állami Egészségügyi Központ veszi át.

Jövő héten döntenek

A szervezet főtitkára, Bárdos Judit az InfoRádiónak elmondta: a BM Kórház teljes létszáma, vagyis 980 dolgozója lesz bejelentve a munkaügyi központba csoport létszámleépítésre április végén. Kérdéses, hogy átkerülnek-e a dolgozók a négy intézményből létrejövő Állami Egészségügyi Központba - tette hozzá.

Az érdekképviselet főtitkára közölte: jövő héten ül össze a négy érintett tárcavezető, és végleg döntenek a kórház sorsáról

Nem tudják majd ellátni a betegeket?

Megrendítő élmény volt végigjárni a BM Kórházhoz tartozó, a Budakeszi úton és a Városligeti fasorban lévő intézményeket, ahol bezártak osztályokat - emelte ki Bárdos Judit.

A szakszervezet főtitkára kifejtette: nem hiszi, hogy az Állami Egészségügyi Központ el tudja látni megfelelően azokat a betegeket, akik korábban a BM Kórházhoz tartoztak.

Példaként említette, hogy húsz ággyal fog működni a reumatológiai osztály, amely nem elegendő a leginkább mozgásszervi betegségben szenvedő rendvédelmi dolgozók számára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást