Fodor nem tekinti vereségnek az elnökválasztás eredményét

InfoRádió / MTI
2007. március 31. 19:57
Fodor Gábor nem értékeli vereségként, hogy riválisát, Kóka Jánost választotta elnökké az SZDSZ küldöttgyűlése.

Az ügyvivő szerint az eredmény számára már csak azért sem tekinthető vereségnek, mert az első szavazáskor egyenlőség alakult ki, a másodiknál pedig "egy hajszállal" kapott többet Kóka János.

Fodor Gábor hangsúlyozta: az SZDSZ-nek azért kell tevékenykednie, hogy megválasztott elnökével sikeres párt legyen. Mint mondta, ő is azon fog dolgozni, hogy az SZDSZ határozottan a zászlajára tűzze azokat a liberális értékeket, amelyeket ő és a mögötte állók képviselni szeretnének.

"Azt gondolom, hogy azok az emberek, akik rám szavaztak, hittel, meggyőződéssel tették, és ez egy óriási erő, én őket meg akarom tartani" - mondta.

Fodor Gábor közölte: nem gondolkodott még, hogy milyen pozícióban dolgozna szívesen a liberális pártban, de végiggondolja, hogy mi az a szerep amelyben a legtöbb hasznot tudja hajtani az SZDSZ-nek.

"Továbbra is az elveimet fogom képviselni, én ebben mindig is kiszámítható voltam, ez után is az leszek" - fogalmazott a liberális politikus.

Hozzátette: vasárnap nem lesz Budapesten, így nem tud találkozni Kóka Jánossal, hogy egyeztessenek a folytatásról. Véleménye szerint az lesz a dolguk, hogy világossá tegyék, ez egy párt.