Újabb tehetséggondozó központot nyitott a Csányi Alapítvány

InfoRádió / MTI
2007. március 29. 15:07
Tehetséggondozó központot nyitott Kaposváron a Csányi Alapítvány. A létesítmény célja, hogy segítse a nehézsorsú tehetséges gyerekek tanulmányi előmenetelét, valamint szabadidős és egyéb közösségi programokban való részvételét.

Az alapítványt létrehozó Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes megnyitón azt mondta: támogatásukkal már a harmadik helyen nyílt közösségi ház, ami azt jelenti, hogy az alapítvány segítségével tanuló gyerekek száma 37-re emelkedett.

Csányi Sándor hozzátette: a következő hónapokban Baranyában, Csongrád és Bács-Kiskun megyében is szeretnének hasonló közösségi házakat nyitni.

Mint elmondta: családja két évvel ezelőtt határozott úgy, hogy alapítványt hoznak létre azon gyerekek számára, akik rendkívül tehetségesek, de nehezebb körülmények között élnek kortársaiknál, s támogatják őket főiskolai, egyetemi tanulmányainak befejezéséig.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: noha a város a költségvetésének közel felét - több mint 10 milliárd forintot - költ az oktatásra, s mintegy 100 millió forintot az iskoláskorú gyerekeket nevelő családok segítésére, ez az alapítvány olyan pluszt jelent, amelyet az önkormányzat már nem tud biztosítani.

A Csányi Alapítvány által támogatott gyerekekkel - Somogyban 20 iskoláskorú fiatallal - pedagógusok, szociális munkások, gyermekvédelmi szakemberek foglalkoznak, egyéni és csoportos tanulásfejlesztő-, kulturális- és szabadidő programokat szerveznek számukra.