Nézze meg, honnan figyelnek majd a rendőrök március 15-én!

Infostart
2007. március 13. 19:12
A rendőrség Teve utcai székházában kialakított műveleti központból irányítja a március 15-i rendőri műveleteket a budapesti rendőrfőkapitány. Komáromi Endre, az ORFK közrendvédelmi és közlekedésrendészeti főosztályvezetője az InfoRádiónak elmondta, száz kamera képét látják majd a központban, így az összes olyan terület képe látható lesz, ahol valamilyen rendezvény zajlik.

A BRFK és az ORFK közös Teve utcai központjában kialakított műveleti irányító központból koordinálja a rendőrség a március 15-i eseményeket.

Komáromi Endre, az ORFK közrendvédelmi és közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: óriási szakmai előny az új rendszer létrejötte, amely több elemből áll, ennek részei az informatikai hálózati rendszer kiépítése, a rádióforgalmazás, illetve a köztereken történtek rögzítése.

A központban az összes olyan terület látható, ahol valamilyen rendezvény zajlik március 15-én, így a szükséges átcsoportosításokat ez alapján lehet megtenni - hangsúlyozta a főosztályvezető.

A központban száz kamera képét láthatják egyszerre - emelte ki Komáromi Endre. A főosztályvezető kifejtette: egyes közterületi kamerák, valamint a rendezvények előtt kitelepített kamerák képeit is meg tudják tekinteni.

Az országos és a budapesti rendőrfőkapitány március 15-én a rendőrség Teve utcai épületében tartózkodik majd, mivel sokkal több információhoz jut innen - közölte Komáromi Endre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást