Csekély plusz bevételhez jutottak a háziorvosok?

Infostart
2007. március 13. 21:08
A háziorvosok a kieső eszköztámogatással együtt is plusz bevételre tudtak szert tenni a beérkező vizitdíjjal, azonban ezt felemészti az emiatt alkalmazott adminisztrátor fizetése - mondta a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője. Kertai Aurél hozzátette: sok páciens továbbra sem tudja, hogy ki mentesülhet a vizitdíj megfizetése alól.

A praxisok egy részétől elvont eszköztámogatást kompenzálja a vizitdíj, de a beszedésével és elszámolásával járó munkát is figyelembe véve - saját tapasztalatai szerint - az nem hozott jelentős plusz bevételt az orvosoknak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője.

Kertai Aurél úgy véli: bár mindenki tudta, hogy bevezetik a vizitdíjat, annak beszedése nem zökkenőmentes, hiszen továbbra is gyakran alakulnak ki viták arról, hogy kinek kell és kinek nem kell befizetnie a terhet.

A kamarai vezető hozzátette: a felkészülés sem volt könnyű, hiszen a minisztérium még két nappal a bevezetés előtt is változtatott a jogszabályon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást