Kokárda lesz, a mesterlövészek viszont otthon maradnak

Infostart
2007. március 12. 20:59
Budapesten 122 rendezvényt biztosít a rendőrség a március 15-i ünnepségsorozaton. Állami rendezvények a Kossuth téren, a Nemzeti Múzeumnál, a Március 15. téren és a Művészetek palotájánál lesznek, ezeket a területeket fokozottabban ellenőrzi a köztársasági őrezred.

A gyülekezési törvény alapján lejárt az a határidő, amíg még be lehet jelenteni március 15-ére rendezvényeket.

Komáromi Endre, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti és közrendvédelmi főosztályának vezetője elmondta, összesen 1.205 rendezvény lesz országszerte, amelyet a rendőrség biztosít.

Hozzátette, 122 budapesti rendezvényről érkezett bejelentés.

Be kell tartani a szabályokat

Komáromi Endre kiemelte, a rendőrség nem engedélyezi a rendezvényeket, hanem tudomásul veszi, vagy tiltó határozatot hoz, ha a bejelentés részletei jogszabályba ütköznek. A rendezvényen több biztonsági szempontot is figyelembe vesznek.

Nem jelenhetnek meg fegyveresen, vagy felfegyverkezve. Amennyiben a rendezvénynek van befejezési időpontja, a befejezést követően a területet belátható időn belül el kell hagyni. A résztvevők magatartása nem fenyegetheti, nem veszélyeztetheti a törvényeket és a törvényességet - közölte Komáromi Endre.Fokozottan ellenőriznek

Szabó Ferenc, a köztársasági őrezred parancsnoka elmondta, ők az állami rendezvényeket biztosítják a Kossuth téren, a Nemzeti Múzeumnál, a Március 15. téren és este a Művészetek Palotájánál.

Hozzátette, több kiemelt személy vesz részt ezeken az eseményeken, ezért fokozott ellenőrzésre készülnek.

Kiemelte, hogy a helyszíneken nem lesznek mesterlövészek.

Azonosító és kokárda is lesz

Tóth László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közbiztonsági főkapitány-helyettese elmondta, a rendőrség a Fidesz kérésére és a szervezőkkel együttműködve biztosítja a párt Erzsébet hídnál tartott rendezvényét.

A rendőrökön kokárda is lesz az azonosító számok mellett - tette hozzá.

Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője beszámolt arról, hogy az ünnepség miatt már 13-tól útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást