"Alkalmatlan, felesleges és embertelen"

InfoRádió / MTI
2007. március 4. 15:58
A vizitdíj azonnali visszavonására szólította fel Molnár Lajos egészségügyi minisztert a Fidesz. Ezt Szijjártó Péter országgyűlési képviselő közölte az Egészségügyi Minisztérium előtt. A szóvivő szerint a vizitdíj alkalmatlan, felesleges és embertelen.

Emlékeztetett rá, hogy az életüket kockáztató tűzoltókat is csak a vizitdíj befizetése után látták el. Ez azonban szerinte nem az orvosok hibája, hiszen ők csak a munkáltatóik és a kormány akaratát hajtották végre.

Azon sem lehetne csodálkozni, ha egy közlekedési balesethez vizitdíj-automatákkal érkeznének a mentőhelikopterek és a sérülteknek előbb be kellene fizetniük a 300 forintot - tette hozzá Szijjártó Péter, aki "a kormányzati pénzbehajtás egyik legfőbb áldozatának" nevezte az egészségügyet.

Hozzátette, hogy a vizitdíj "értelmetlen sarc és a hazugság árának megfizettetése szegény és beteg emberekkel".

Ari Lajos, az Egészségügyi Minisztérium miniszteri biztosa reagálásában hangsúlyozta: korábban is azt mondták, hogy a vizitdíj bevezetése után körülbelül egy hónappal értékelni kell a panaszokat, észrevételeket, és a tapasztalatok alapján kell finomítani, igazítani a jogszabályon.

A tűzoltók esetéről szólva annyit mondott: az az átlagosnál extrémebb, mert közszolgálati tevékenység közben történt, ugyanakkor ezt a tapasztalatot is figyelembe veszik majd a jogszabály finomításakor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Szijjártó Péterrel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Interjú Ari Lajossal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást