Kisrepülőgépről benzines palackokkal akarták támadni Budapestet

InfoRádió / MTI
2007. február 22. 17:19
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója szerint Magyarországon körülbelül tíz és húsz közé tehető a szélsőséges szervezetek száma. Ezeknek összesen körülbelül kétezer tagja van. Galambos Lajos szerint ősszel "egy szűk személyi kör" egy kisrepülőgépet akart ellopni, amelyről a főváros fölött benzines palackokat dobtak volna le.

A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója szerint Magyarországon húsznál kevesebb szélsőséges szervezet működik, mintegy kétezer taggal.

Galambos Lajos közölte: a rendőrséggel napi kapcsolatban vannak és közösen nagyon sok olyan ügyet sikerült megelőzniük, amely nem került a nyilvánosságra, de az állampolgárok nyugalmát, biztonságérzetét szolgálta.

A főigazgató példaként elmondta, hogy tavaly ősszel egy kisebb csoport azt tervezte: ellopnak egy kisrepülőgépet, majd Budapest fölé repülve benzines palackokat dobnak. "Ez beláthatatlan következményekkel járhatott volna" - fogalmazott.

Galambos Lajos a leghatározottabban visszautasította azt a feltételezést, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoknak közük lett volna a rendőrszékház elleni támadáshoz. A támadás után indított nyomozásban viszont az NBH is részt vesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást