Balatonfüredet elkerülhetik a kórházbezárások

Infostart
2007. február 21. 06:45
Balatonfüreden mindhárom kórház tovább működhet - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a város fideszes polgármestere, aki szerint az egészségügy reformjáról szóló törvény túl rövid határidőket szabott ahhoz, hogy érdemi szakmai vita alakulhasson ki a kórházak helyzetéről.

A közép-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács is elutasította Molnár Lajos egészségügyi miniszter kórházi ágyszámokról szóló javaslatát, a három balatonfüredi állami tulajdonban lévő kórházban azonban megmaradtak a korábbi ágyszámok - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Veszprém megyei város fideszes polgármestere.

Bóka István hozzátette: amennyiben ezeket a számokat véglegesítik, Balatonfüred és térsége, valamint egész Veszprém megye a kardiológiai rehabilitáció és az aktív ellátás tekintetében biztonságban lehet és a munkahelyek is megmaradnak.

Nem tudtak megegyezni

A Fidesz országgyűlési képviselője úgy véli: az egészségügyi reformról szóló törvény olyan rövid határidőket szabott, hogy eleve lehetetlen volt bármifajta szakmai egyeztetés a kórházak átalakításáról.

Emellett az ágyszámkeret elosztásában sem tudott megegyezni a közép-dunántúli régió három megyéje - tette hozzá.

Bóka János emlékeztetett: a régió helyzete speciális, hiszen már eddig is jóval az országos átlag alatt volt a tízezer lakosra jutó ágyszám, ezt a problémát pedig csak tetézi az újabb ágyszámcsökkentés


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást