Mégis életveszélyesek a Nagymező utcai fák?

Infostart
2007. február 14. 06:16
Életveszélyesnek minősítette a Nagymező utcai fákat egy új szakvélemény, amely a korábban WK Bt. által készítetett szakvéleménnyel ellentétben a fák azonnali kivágását kezdeményezi - közölte a Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesületének elnöke. A fák eltávolításával megkezdődhetne az oda tervezett mélygarázs építése.

A Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesületének elnöke az InfoRádiónak elmondta: általános véleményt kaptak az önkormányzattól, amely szerint az út menti fák öregek, megdőltek és életveszélyesek, így azonnal intézkedni kell a beteg növények kivágásáról.

Hantos Enikő hozzátette: a dokumentum azonban nem tartalmazza, hogy mely fák számítanak betegnek, ezért valószínű, hogy a szakvélemény csak "riogatás, aminek bedőlt az önkormányzat".

Megváltozott a vélemény

Korábban már készítettek egy, a fák állapotáról szóló szakvéleményt, amelyet éppen a Nagymező utcai mélygarázs beruházója rendelt meg. Eszerint a fasor állapota jó, a növények rendkívül értékesek, és mindent meg kell tenni a megőrzésük érdekében - közölte Hantos Enikő.

A civil szervezet vezetője szerint amíg a mélygarázs építési engedélyét nem óvták meg, mindenki egyetértett a korábbi szakértői véleménnyel, ám most, hogy megtámadták a dokumentumot, rögtön kiderült, hogy a fák betegek, életveszélyesek, és ki kell őket vágni.

A Nagymező utcaiak azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat üljön le velük tárgyalni a terület jövőjéről - mondta Hantos Enikő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást