Titkos egyeztetés a kórházfejlesztésről

Infostart
2007. február 5. 15:02
A kórházfejlesztés végrehajtásáról, az ágyszámokról és az egészségbiztosítóval kötendő finanszírozási szerződésekről szólt az az egyeztetés Lovasberényben, amelyen a kormányfő, az egészségügyi miniszter és az MSZP-frakció több politikusa is részt vett.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke közölte: nem állapodtak meg semmiben, álláspontjukat osztották meg egymással.

Kökény Mihály az InfoRádiónak elmondta: indokolt, hogy az egészségügyi reform megvalósulását és a már meghozott törvények végrehajtását folyamatosan figyelemmel kísérjék, hogy az időközben felvetődött gyakorlati kérdésekre megfelelő megoldást találjanak,

Az ágyszámokról és a kórházszerkezet változtatásáról is szó esett: egyértelmű, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter január 8-ai javaslata nem végleges, és hogy ehhez képest sok eltérés lesz - mondta Kökény Mihály.

Hozzátette azonban, hogy az eredeti javaslatot csak a törvény keretein belül lehet majd változtatni, az ágyszámok belső elosztásának tekintetében azonban lehet módosítani.

Kökény Mihály úgy véli: az egyeztetések jelenlegi szakaszában közeledtek az álláspontok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást