Feloldották az útzárat, a szökött rabot nem fogták el

InfoRádió / MTI
2006. december 1. 15:14
Fél háromkor feloldották a teljes útzárat Budapest körül, a szökött fogvatartottat még nem találták meg - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kormos Endre közölte: Tamás Imre Zoltánt, a szökött fogvatartottat nem sikerült elfogni, de az útzár további fenntartásának már nem látták értelmét a rendőrök.

Szúrópróbaszerűen továbbra is ellenőrzik az autókat, a bevásárlóközpontok, valamint a pályaudvarok környékén pedig fokozott a rendőri jelenlét.

Az útzár feloldása után a közlekedés lassan normalizádhat Budapesten és a főváros környékén. A BRFK köszöni az autósok türelmét - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Fegyverrel szökött meg

Csere László a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka elmondta: a katonai ügyészségen a 38 éves elítélt 10 óra 50 perckor leütötte az őt előállító őrt, és elvitte fegyverét. Az őr megsérült és kórházba vitték.

Biczó László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese az InfoRádióban közölte: a férfit tanúkihallgatásra vitték, ekkor szökött meg. A szökésben lévő férfinél egy parabellum pisztoly és 28 lőszer van.

Az előállítását követően vécére kéredzkedett a fogvatartott, majd kifelé jövet nekitámadt a felügyelőnek. Dulakodni kezdtek, amelynek során az őr súlyosan megsérült, ezért kórházba vitték, valószínűleg a hétvégén megfigyelésre benntartják.

Biczó László elmondta: nincs megnyugtató információja arról, hogy levették-e a bilincset a férfiról. Az biztos, hogy a vezető-bilincs rajta volt.

A parancsnok-helyettes közölte: az elítélt nyolcéves fegyházbüntetését töltötte az elítélt, 2014-ben szabadult volna, de más büntetőeljárás is folyamatban volt ellene. Tamás Imre Zoltán bűnlajstromán rablás, csalás, okirat-hamisítás, garázdaság, orgazdaság és zsarolás is szerepel.

Kriminológus: hiábavaló kísérlet

Kiszámíthatatlan a megszökött fegyveres viselkedése - mondta el az InfoRádió által megkérdezett kriminológus.

Németh Zsolt, a Rendőrtiszti Főiskola oktatója reméli, hogy a rendőrség taktikai okokból, és nem hanyagságból várt órákat a veszélyes bűnöző személyleírásának nyilvánosságra hozatalával. Ugyanígy kérdéses, hogy a várost megbénító útzár alkalmas-e egy ilyen szökevény elfogására.

A szakember biztos abban, hogy Tamás Imre Zoltánt előbb-utóbb elfogják, erőszakos szökése pedig egy hiábavaló kísérlet.

{{keretes_cim}}

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint Tamás Imre Zoltán 175-180 cm magas, erős testalkatú, barna hajú, dús szemöldökű, kék szemű, magas homlokú férfi, füle fejéhez simuló, nyaka vastag, szája vékony, halkan beszél.

Szökésekor a büntetés-végrehajtási, úgynevezett mákos formaruha volt rajta, mely alatt zöld színű pólót viselt.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy a férfi támadásától lehet tartani, ezért feltartóztatásával ne próbálkozzanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Biczó László a szökésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Németh Zsolt kriminológus a szökésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Az InfoRádió összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást