Szinte teljesen megszűnik a svábhegyi gyermekkórház?

Infostart
2006. november 30. 12:27
A Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet is a bezárásra ítélt kórházak között szerepel az Egészségügyi Minisztérium tervei alapján. Az intézmény főigazgatója szerint a gyermek tbc-s betegek és a légcsőhuruttal küszködők ellátás nélkül maradhatnak, ugyanis a neurológiai osztály kivételével minden részleg megszűnne.

A kórház Budapest egyik legjobb fekvésű telkén található, a három telephellyel rendelkező kórház épületeinek értékét 4-5 milliárd forintra becsülte az intézmény főigazgatója. A klimatikus viszonyai olyanok, hogy alkalmassá teszik a légúti betegségek kezelésére.

Kósa Lajos azt mondta: az asztmásoknak és más légúti betegségben küzdőknek szükségük van a jó levegőre, ezeket a gyermekeket nem lehet a belvárosban kezelni, ahol sokkal magasabb a levegő szennyezettsége.

A kabinet szándéka azonban az, hogy teljes egészében megszűnjön az intézmény. Bár végleges döntés erről még nem született, valószínűleg csak egy osztály kerülhet át a Madarász utcai kórházba.

Kósa Lajos hozzátette: arról még egyáltalán nem kaptak tájékoztatást, hogy megszűnés esetén mi lesz a kórház dolgozóival.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást