Petrétei megfenyegette a rendőri vezetőket

InfoRádió / MTI
2006. november 30. 11:31
A rendészeti miniszter szerint az MTV-székház ostromáról szóló jelentést szakmai fórumokon kell megvitatni és a szükséges következtetéseket ebből kell levonni. Petrétei József kijelentette: aki ennek az elvárásnak nem felel meg, annak személyi következményekkel kell számolnia.

A rendészeti miniszter az országos rendőr-főkapitányi értekezletet követően kijelentette, hogy a köztelevízió székháza elleni szeptemberi ostromáról szóló jelentést szakmai fórumokon kell elemezni.

Petrétei József hangsúlyozta: "felhívtam arra a figyelmet, hogy elvárom - nem kérem, hanem elvárom - hogy ezeket a szakmai vitákat objektíven, feladat meghatározásra tekintettel, folytassák le és aki erre nem hajlandó, annak személyi konzekvenciáit is a későbbiekben le kívánom vonni".

A miniszter megdöbbentőnek nevezte, hogy a rendőri vezetők között hiányzik a szakmai és emberi szolidaritás. Petrétei József úgy vélte: ez csökkenti a rendőrség és az azt irányító tárca tekintélyét is.

Bene: az ORFK fegyelmi osztálya vizsgálódik

Az országos rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy a jelentés tartalmát az ORFK fegyelmi osztálya vizsgálja.

Bene László közölte: a dokumentum csak a szakmai tapasztalatokat tartalmazza, az esetleges személyi felelősség megállapításakor más körülményeket is figyelembe kell venni.