Fegyelmi vizsgálat a fővárosi tűzoltó-parancsnok ellen

InfoRádió / MTI
2006. november 30. 10:51
A Fővárosi Közgyűlés fegyelmi vizsgálatot indít Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok ellen a Műegyetem lőterén augusztusban történt, három halálos áldozattal járó lőtér-tűz kapcsán.

A Fővárosi Közgyűlés fegyelmi vizsgálatot indít a fővárosi tűzoltóparancsnok ellen a Műegyetemen történt lőtértűz miatt. A közgyűlés városrendészeti bizottsága még szeptemberi ülésén elfogadott egy határozatot, amely szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálati jelentése nem alapozza meg fegyelmi eljárás megindítását a fővárosi tűzoltóparancsnokkal szemben.

A Fővárosi Közigazgatási Hivatal törvényességi észrevétele szerint azonban a városrendészeti bizottság nem mérlegelhette volna a fegyelmi megindítását, ugyanis annak megindítása kötelező, ha a katasztrófavédelmi igazgató vagy a főigazgató azt kezdeményezi.

A fegyelmi felelősség megállapítására a közgyűlés bizottságot hoz létre, amelynek tagja Hoffmann Imre, az OKF főigazgató-helyettese, Sebe László, a fővárosi védelmi bizottság titkára és Molnár Mihály, a főpolgármesteri hivatal védelmi és gazdasági ügyosztályának vezetője. A fegyelmi eljárást február 15-ig kell befejezni.

Augusztus 8-án a Műegyetem alagsori lőterén eddig tisztázatlan okok miatt kigyulladt a golyófogó gumifal, a tűz oltása során három tűzoltó életét vesztette, heten megsérültek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Danielisz Béla, a Fõvárosi Közgyûlés MSZP-s tagja a vizsgálatról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást