Több kórház értékes területét eladná a kormány

Infostart
2006. november 29. 07:32
Több intézetet megszüntetne, másokat átadna az önkormányzatoknak a kormány. Az egészségügyi tárca tervei szerint több értékes ingatlan területét értékesítenék.

A Népszabadság információja szerint több intézetét megszüntetné, szanatóriumait viszont átadná az önkormányzatoknak az Egészségügyi Minisztérium. A szaktárca tervei szerint a jelenlegi tizennégy intézet közül a jövőben mindössze a kardiológiai, az onkológiai és a rehabilitációs intézet működhetne változatlan módon. A még nem végleges koncepcióból kiderül az is, hogy több olyan értékes ingatlan van - tüdőgyógyintézet, pszichiátria -, amelynek területét értékesíteni kívánják.

A Világgazdaságban olvasható, hogy az egészségügyi tárca és az államreform bizottság közös javaslata szerint egységesen 300 forint vizitdíjat kellene fizetni 2007. február 15-től, a mentesség korhatárát 18 évre emelnék, a rászorulók pedig kiegészítést kapnának, kategóriától függően évi 2400 vagy 3600 forintot.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a kormány mai ülésén döntés születhet az új kormányzati negyed helyszínéről. Erős a nyomás a minisztereken, hogy a Nyugati pályaudvarhoz közeli terület mellett tegyék le voksukat. A most használt ingatlanállomány felmérése a földhivatali nehézségek ellenére hamarosan lezárul.

A Magyar Nemzet interjút közöl Bencze Izabellával, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság korábbi vezérigazgató-helyettesével, aki elmondja: világszerte példátlan, hogy egy ország kormánya a minisztériumait nem állami épületekben, hanem bérelt ingatlanokban működteti. Bencze Izabella úgy véli, a mai kincstári vagyongazdálkodás esetében a kiárusítás vált a legfőbb célkitűzéssé.

Az Index üzemanyag-piaci elemzése szerint az elmúlt egy hónapban nem történt drámai változás. A magyarországi üzemanyagok árának jót tett a forint euróval szembeni erősödése. A benzinárak listáján a 11., a dízelekén a 16. helyen állunk. Az üzemanyag azonban csak forintban számolva lett olcsóbb, euróban mérve drágítottak az elmúlt hónapban a hazai töltőállomások.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást