A kormány nem támogatja az adóemelési módosításokat

InfoRádió / MTI
2006. november 22. 14:45
A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványok közül az előterjesztő elsősorban azokat támogatja, amelyek választ adnak az Állami Számvevőszék kifogásaira. Az ÁSZ a büdzséről készített jelentésében azt javasolta, hogy korlátozzák azoknak a gazdasági társaságoknak a hitelfelvételét, amelyek az uniós szabályok szerint a költségvetés részét képezik.

A Pénzügyminisztérium főcsoportfőnökének ismertetése szerint a kormány ezért támogatta azt a módosító indítványt, amely hat ilyen társaság esetében tiltja meg a hitelfelvételt.

Az előterjesztő nem támogatta azokat az indítványokat, amelyek felülről nyitott előirányzatból vennének el, és csoportosítanának át forrásokat más célra, mert ez Bathó Ferenc szerint az egyenleg megbomlásához vezetne.

Olyan indítványt sem támogat az előterjesztő, amely az egyensúlyi tartalékokból előirányzatokat csoportosítana át. Azokat is elutasították, amelyek az adósságelemekhez, kamathoz kapcsolódó kiadások csökkentésével, illetve az adóbevételek növelésével teremtenének forrást, amúgy helyes célok megvalósítására - fűzte hozzá a főcsoportfőnök.

Vagyis a kabinet az adók emelésére vonatkozó javaslatokat sem támogatja - hangsúlyozta Bathó Ferenc.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Lajos, az MSZP költségvetési munkacsoportjának elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást