Révész Máriusz, a tanú

InfoRádió / MTI
2006. november 20. 13:17
Tanúként hallgatták meg az ügyészek Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt az október 23-ai rendbontások ügyében.

Futó Barnabás ügyvéd elmondta: Révész Máriusz hivatalos eljárásban történt bántalmazás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt tett feljelentést.

A ügyvéd közölte: a súlyos testi sértést igazolja az, hogy a fideszes képviselő lapockája eltörött. Emiatt a jogi képviselő álláspontja szerint minősített esetről van szó és ha ezt a bíróság megalapozottnak ítéli, akkor az elkövetőt halmazati büntetésként akár 7 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Futó Barnabás szólt arról is, hogy a képviselővel szemben foganatosított rendőri intézkedésről videofelvétel is készült.

Az ügyészség múlt szerdán közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt nyomozást rendelt el az országgyűlési képviselő feljelentése után.

Lőrincz Edina, az ügyészség szóvivője azt mondta: ha a bűncselekmény elkövetését megállapítják, akkor az elkövetőt 2 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.