"Gyurcsány még adós egy bocsánatkérő beszéddel"

Infostart
2006. november 15. 16:41
A miniszterelnök adós még egy bocsánatkérő, magyarázó beszéddel - mondta az InfoRádiónak Csizmadia Ervin. A politológus szerint Gyurcsány Ferenc az önkormányzati egyeztető fórum és a fejlesztéspolitikai felügyelő tanács létrehozásával zárójelbe akarja tenni az elmúlt hetek politikáját.

Csizmadia Ervin kijelentette: a két új intézmény a politikai diskurzust megpróbálja szakpolitikai mederbe terelni, amivel igyekszik zárójelbe tenni az elmúlt hetek történéseit.

"A törekvés sikerességéhez ugyanakkor Gyurcsány Ferencnek kellene még mondania valamit az elmúlt hetek történéseiről. A miniszterelnök még adós egy átfogó értelmezéssel és elnézéskéréssel Balatonőszöddel, illetve az annak kapcsán történtekkel kapcsolatban" - tette hozzá.

A politológus szerint a kormányfő parlamenti beszédét nem tekintette teljes értékű bocsánatkérésnek az ország teljes lakossága.

A kormányzás feltételeit ilyen krízishelyzetben újra kell alapozni. A miniszterelnök a bizalmat nem tudta újrateremteni a parlamenti ellenzék és az ahhoz kötődő társadalmi csoportok körében - vélekedett a szakértő.

Csizmadia Ervin hangsúlyozta: Gyurcsány Ferencnek nem csak azért kellene ismét beszélnie, hogy elnézést kérjen, a mostani helyzet ugyanis megköveteli, hogy a miniszterelnök nagyon világosan elmondja, pontosan milyen intézkedésekre készül, milyen menetrendben, és hogyan képzeli az egyeztetést a szakmai szervezetekkel.

Olyan forgatókönyvet kell felvázolnia, amely alapján a potenciális partnerei kialakíthatják a maguk álláspontját - fűzte hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást